Borduren

Kleding borduren begint natuurlijk met een ontwerp en een kledingstuk. Op basis van het ontwerp maken wij een digitale borduurkaart waarop te zien is welke steken de borduurmachine gaat maken en uit hoeveel steken de borduring in totaal bestaat. Niet alleen het ontwerp, ook het te borduren textiel bepaalt hoe de borduring uiteindelijk wordt. Stoffen van zwaardere kwaliteit (bijvoorbeeld broeken, jassen en tassen) vragen om een andere aanpak dan lichtere materialen (bijvoorbeeld polo’s en t-shirts). Wij beschikken over meerdere borduurmachines om altijd het beste resultaat te kunnen leveren.

Waarom borduren?

Borduren is geschikt op veel verschillende ondergronden. Denk aan caps, fleece vesten, jassen, broeken etc. Een borduring is sterk, duurzaam en straalt luxe uit. Het fijne is dat met één keer instelkosten we het logo op meerdere posities kunnen borduren. Denk hierbij aan een borduring op de linkerborst van je jas en een borduring op de kontzak van je werkbroek bijvoorbeeld. Borduren is een duurzame manier om uw logo op textiel te laten stralen. Wij gebruiken uitsluitend polyester borduurgaren welke niet verkleuren of krimpen tijdens het wassen en drogen voor het beste resultaat.

Wat zijn de nadelen van borduren op diverse stoffen?

Zodra de borduurmachine gaat borduren, heeft textiel van fijn materiaal (in tegenstelling tot zwaarder materiaal textiel) de neiging samen te trekken vanwege de steken die met de garen worden gemaakt. Onze borduurafdeling anticipeert daarop door het textiel flink strak te spannen met een spanring en door een laag vilt ter versteviging achter de borduring te plaatsen. Toch blijft de mogelijkheid altijd ontstaan dat t-shirts en poloshirts tijdens het borduren soms iets samentrekken, met bijvoorbeeld tot gevolg dat een cirkelvorming logo er na borduring opeens eivormig uitziet. Of dat de ene letter langer is geworden dan de andere, terwijl diezelfde tekst op de borduurkaart kaarsrecht is weergegeven. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen maakt onze borduurafdeling proefjes op gelijke stof die overeenkomen met de structuur van de te borduren kledingstukken. Ook kan met de proeven worden vastgesteld hoe strak een kledingstuk moet worden ingespannen en welke garen het meest geschikt zijn. Soms kan het voorkomen dat we je vragen het artwork aan te passen of te kiezen voor een groter formaat omdat de te borduren tekst anders onleesbaar wordt of niet mooi oogt.

Wat moet ik aanleveren voor het borduren van mijn ontwerp?

In principe kunnen wij met alle bestanden werken. Let er wel op dat het bestand scherp genoeg is! Zie ook het kopje aanleveren artwork. Verder ontvangen we graag alle informatie over hoe je het artwork geborduurd zou willen hebben. Bijvoorbeeld op de linkerborst, achterzijde, mouw, linker kontzak en niet te vergeten, hoe groot je deze borduring wenst.

Onze borduurmachine in actie zien?

Zie hieronder een kort filmpje van onze dagelijkse handelingen:

 

Neem contact met ons op

Error 404
  • Rico Verhoeven
  • Monique Smit
  • Koninklijke Nederlandse Munt
  • 3J'S
  • Bart Natuursteen
  • Kenz Figee
  • Heineken / KLM
  • Zaan de Wandel
  • Nivea
  • Aafjes Interieurs