Druktechnieken

Zeefdruk

Bij Carebo bieden we verschillende druktechnieken aan. Afhankelijk van uw artwork hanteren wij de juiste druktechniek voor het mooiste resultaat. 

Wij beschikken over 3 volautomatische zeefdruk carrousels (8,12 en 14 kleuren) en diverse handcarrousels. Zeefdruk is de meest gebruikte en voorkomende druktechniek in de branche. Wanneer alle voorbereiding is gedaan gaat het drukken van zeefdruk relatief snel.

Waarom zeefdruk?

De inkten hechten goed aan de stof en het resultaat blijft ook jarenlang mooi. Zeefdruk is uitermate geschikt voor het bedrukken van teksten en afbeeldingen met strakke kleurscheidingen, maar uiteraard kunnen we ook foto’s zeefdrukken door middel van rasters. De voorbereiding is relatief hoog voor enkele stuks. (€30,-- per kleur). Benieuwd naar jouw kosten? Vraag vrijblijvend een offerte aan via info@carebo.nl.

Wat voor bestand moet ik aanleveren voor zeefdruk?

Voor het zeefdrukken hebben wij een vector bestand nodig. Meestal EPS,AI of PDF. Zie ook het kopje aanleveren artwork. Verder ontvangen we graag alle informatie over hoe je het artwork bedrukt zou willen hebben. Bijvoorbeeld op de linkerborst, achterzijde, mouw of andere positie en hoe groot?

Zeefdruk zien? 

Zie hieronder een kort filmpje van onze dagelijkse handelingen:

Zeefdruk foto's:

Transfers

Waar we bij zeefdruk de inkt direct op de ondergrond aanbrengen, doen we dat met digitale transfers indirect. Eerst printen we je ontwerp digitaal op een folie. Hierna leggen we de folie op de gewenste plaats op het textiel neer en plaatsen we deze onder de hitte pers waar de bedrukking onder druk en hoge temperatuur op de ondergrond gedrukt wordt. Bij het afkoelen hecht de transfer zich stevig aan de ondergrond. Ook gebruiken we een speciale methode bij het opzetten van de transfers voor een nog mooier resultaat.  Onze transfers kunnen op verschillende manieren gemaakt worden. 2 voorbeelden hiervan zijn plastisol en waterbasis. Op basis van het artwork en het textiel waar dit op mag komen kiezen wij de juiste basis voor de bedrukking van het artwork.

Voordelen transfers

In tegenstelling tot zeefdruk kun je bij digitale transfers zoveel kleuren gebruiken als je wilt. Omdat de transfers een bedrukking op een folie is, hoeven de transfers niet direct op een kledingstuk te worden gedrukt, maar kun je de transfers ook een tijdje bewaren. Hierdoor is het mogelijk om transfers op voorraad te houden waardoor deze op elk gewenst moment op het textiel kan worden geperst. Hiervoor betaal je dan alleen de opzetkosten. De maximale bewaartijd welke wij aanhouden voor transfers is +/- 2 jaar. Soms is het nog mogelijk om deze langer te bewaren en gebruiken echter voor een echt mooi resultaat raden we maximaal 2 jaar aan.
Omdat transfer folie 2 jaar lang houdbaar is, kiezen veel van onze klanten ervoor om een hoger aantal transfers af te nemen tegen een lagere staffelprijs om hierdoor uiteindelijk voordeliger uit te zijn. Naast het voordeel dat transfers op allerlei soorten textiel te bedrukken zijn, hebben deze nog een extra voordeel, namelijk dat deze ook op 60 graden wasbaar kunnen zijn. 

Wat zijn de kosten?

Voor het berekenen van de prijs geldt bij ons een minimale afname van 15 stuks, maar is afname van 25 stuks vaak om en nabij even duur. De prijzen zakken naarmate de aantallen hoger worden en kan het zodoende aantrekkelijk zijn om 50, 100 of zelfs meer transfers in 1x af te nemen. Hierbij tellen wij het aantal kleuren of full color bedrukking en of deze transfers met of zonder blocker gedrukt kunnen worden.

Wat is een blocker?

Voor textiel met meer dan 20% polyester raden wij eigenlijk altijd aan om met een blocker te drukken, maar dit is uiteraard niet verplicht. Een blocker zorgt ervoor dat de kleuren van het textiel niet door de kleuren van de drukinkt heen kan komen. Gebruik je dit niet bestaat de kans dat de kleur van het artwork grauwig gaat ogen of zelfs blauw of roze uitslaat. (afhankelijk van de kleur van het textiel dus) Twijfel je nog welk textiel je wilt laten bedrukken? Ga dan voor de zekerheid voor transfers met een blocker. Deze kun je dan altijd overal op plaatsen en hierbij ben je zeker van het mooiste resultaat.

Zien?

Zie hieronder een kort filmpje van onze dagelijkse handelingen:

Borduren

Kleding borduren begint natuurlijk met een ontwerp en een kledingstuk. Op basis van het ontwerp maken wij een digitale borduurkaart waarop te zien is welke steken de borduurmachine gaat maken en uit hoeveel steken de borduring in totaal bestaat. Niet alleen het ontwerp, ook het te borduren textiel bepaalt hoe de borduring uiteindelijk wordt. Stoffen van zwaardere kwaliteit (bijvoorbeeld broeken, jassen en tassen) vragen om een andere aanpak dan lichtere materialen (bijvoorbeeld polo’s en t-shirts). Wij beschikken over meerdere borduurmachines om altijd het beste resultaat te kunnen leveren.

Waarom borduren?

Borduren is geschikt op veel verschillende ondergronden. Denk aan caps, fleece vesten, jassen, broeken etc. Een borduring is sterk, duurzaam en straalt luxe uit. Het fijne is dat met één keer instelkosten we het logo op meerdere posities kunnen borduren. Denk hierbij aan een borduring op de linkerborst van je jas en een borduring op de kontzak van je werkbroek bijvoorbeeld. Borduren is een duurzame manier om uw logo op textiel te laten stralen. Wij gebruiken uitsluitend polyester borduurgaren welke niet verkleuren of krimpen tijdens het wassen en drogen voor het beste resultaat.

Wat zijn de nadelen van borduren op diverse stoffen?

Zodra de borduurmachine gaat borduren, heeft textiel van fijn materiaal (in tegenstelling tot zwaarder materiaal textiel) de neiging samen te trekken vanwege de steken die met de garen worden gemaakt. Onze borduurafdeling anticipeert daarop door het textiel flink strak te spannen met een spanring en door een laag vilt ter versteviging achter de borduring te plaatsen. Toch blijft de mogelijkheid altijd ontstaan dat t-shirts en poloshirts tijdens het borduren soms iets samentrekken, met bijvoorbeeld tot gevolg dat een cirkelvorming logo er na borduring opeens eivormig uitziet. Of dat de ene letter langer is geworden dan de andere, terwijl diezelfde tekst op de borduurkaart kaarsrecht is weergegeven. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen maakt onze borduurafdeling proefjes op gelijke stof die overeenkomen met de structuur van de te borduren kledingstukken. Ook kan met de proeven worden vastgesteld hoe strak een kledingstuk moet worden ingespannen en welke garen het meest geschikt zijn. Soms kan het voorkomen dat we je vragen het artwork aan te passen of te kiezen voor een groter formaat omdat de te borduren tekst anders onleesbaar wordt of niet mooi oogt.

Wat moet ik aanleveren voor het borduren van mijn ontwerp?

In principe kunnen wij met alle bestanden werken. Let er wel op dat het bestand scherp genoeg is! Zie ook het kopje aanleveren artwork. Verder ontvangen we graag alle informatie over hoe je het artwork geborduurd zou willen hebben. Bijvoorbeeld op de linkerborst, achterzijde, mouw, linker kontzak en niet te vergeten, hoe groot je deze borduring wenst.

Onze borduurmachine in actie zien?

Zie hieronder een kort filmpje van onze dagelijkse handelingen:

 

Neem contact met ons op

Error 404
  • Rico Verhoeven
  • Monique Smit
  • Koninklijke Nederlandse Munt
  • 3J'S
  • Bart Natuursteen
  • Kenz Figee
  • Heineken / KLM
  • Zaan de Wandel
  • Nivea
  • Aafjes Interieurs