Direct naar de indushirt producten

 

De Indushirt uni-lijn (Organic) is GOTS en OCS gecertificeerd.

De Indushirt TO 180 lijn (T-shirts) is GOTS gecertificeerd.

De Indushirt PO 200, PSO 300 en SRO 300 lijn (Polo-shirts, Polo-sweaters en Sweaters) zijn OCS gecertificeerd.

 

GOTS en OCS zijn beide internationale en leidende standaarden voor textiel gemaakt van biologisch katoen. Deze standaarden zijn ontwikkeld om biologisch katoen en andere biologisch geteelde vezels verder te produceren tot een duurzaam kledingstuk of textiel. De standaarden stellen specifieke productie eisen omtrent het (niet) gebruik van schadelijke chemicaliën. Daarnaast heeft productie de verplichting om een duurzaam afvalwatersysteem te gebruiken en zuinig met water en energie om te gaan. GOTS en OCS omvat ook criteria betreffende arbeidsomstandigheden, die gebaseerd zijn op de normen van de International Labour Organization (ILO), zoals het recht op vakbondsvrijheid en het recht op veilige en gezonde werkomstandigheden. De GOTS en OCS standaarden voor Indushirt betreffen de gehele keten van productie van de garens, productie van de kleding en distributie. Alle onderdelen in de keten voor de Indushirt kleding zijn gecertificeerd door een onafhankelijk audit orgaan, Control Union.

 


 

 

 

Het doel is voorop te lopen met het aanbieden van duurzame bedrijfskleding om daarmee een belangrijke bijdrage te leveren aan organisaties en bedrijven die Maatschappelijk Verantwoord willen Inkopen (MVI).

 

Convenant Duurzame Kleding en Textiel

Indushirt heeft het Convenant Duurzame Kleding en Textiel getekend.

 

GOTS, OCS, OEKO-TEX, BSCI

De Indushirt kleding wordt gemaakt door een fabriek die GOTS, OCS, OEKO-TEX en BSCI gecertificeerd is. Daarmee verzekeren wij dat de Indushirt kleding wordt gemaakt volgens de strengste normen. De naleving hiervan wordt elk jaar gecontroleerd.

 

Biologisch katoen

Indushirt biedt ook een complete bedrijfskleding lijn (Indushirt T-shirts, Indushirt Polo-shirts, Indushirt Polo-sweaters en Indushirt Sweaters) van Biologisch katoen. Deze lijn is GOTS en OCS gecertificeerd.

 

Duurzaam

Onder duurzame bedrijfskleding verstaan wij ook dat onze Indushirt kleding is gemaakt van een goede kwaliteit om lang te kunnen dragen.

 

Circulair

Wij dragen bij aan de circulaire economie. Indushirt kleding, die door ons retour wordt ontvangen, wordt verwerkt tot grondstof om te worden hergebruikt.

 

 

Direct naar de indushirt producten

 

Neem contact met ons op

Bewijs dat u geen robot bent
Error 404
  • Rico Verhoeven
  • Monique Smit
  • Koninklijke Nederlandse Munt
  • 3J'S
  • Bart Natuursteen
  • Kenz Figee
  • Heineken / KLM
  • Zaan de Wandel
  • Nivea
  • Aafjes Interieurs