Transfers

Waar we bij zeefdruk de inkt direct op de ondergrond aanbrengen, doen we dat met digitale transfers indirect. Eerst printen we je ontwerp digitaal op een folie. Hierna leggen we de folie op de gewenste plaats op het textiel neer en plaatsen we deze onder de hitte pers waar de bedrukking onder druk en hoge temperatuur op de ondergrond gedrukt wordt. Bij het afkoelen hecht de transfer zich stevig aan de ondergrond. Ook gebruiken we een speciale methode bij het opzetten van de transfers voor een nog mooier resultaat.  Onze transfers kunnen op verschillende manieren gemaakt worden. 2 voorbeelden hiervan zijn plastisol en waterbasis. Op basis van het artwork en het textiel waar dit op mag komen kiezen wij de juiste basis voor de bedrukking van het artwork.

Voordelen transfers

In tegenstelling tot zeefdruk kun je bij digitale transfers zoveel kleuren gebruiken als je wilt. Omdat de transfers een bedrukking op een folie is, hoeven de transfers niet direct op een kledingstuk te worden gedrukt, maar kun je de transfers ook een tijdje bewaren. Hierdoor is het mogelijk om transfers op voorraad te houden waardoor deze op elk gewenst moment op het textiel kan worden geperst. Hiervoor betaal je dan alleen de opzetkosten. De maximale bewaartijd welke wij aanhouden voor transfers is +/- 2 jaar. Soms is het nog mogelijk om deze langer te bewaren en gebruiken echter voor een echt mooi resultaat raden we maximaal 2 jaar aan.
Omdat transfer folie 2 jaar lang houdbaar is, kiezen veel van onze klanten ervoor om een hoger aantal transfers af te nemen tegen een lagere staffelprijs om hierdoor uiteindelijk voordeliger uit te zijn. Naast het voordeel dat transfers op allerlei soorten textiel te bedrukken zijn, hebben deze nog een extra voordeel, namelijk dat deze ook op 60 graden wasbaar kunnen zijn. 

Wat zijn de kosten?

Voor het berekenen van de prijs geldt bij ons een minimale afname van 15 stuks, maar is afname van 25 stuks vaak om en nabij even duur. De prijzen zakken naarmate de aantallen hoger worden en kan het zodoende aantrekkelijk zijn om 50, 100 of zelfs meer transfers in 1x af te nemen. Hierbij tellen wij het aantal kleuren of full color bedrukking en of deze transfers met of zonder blocker gedrukt kunnen worden.

Wat is een blocker?

Voor textiel met meer dan 20% polyester raden wij eigenlijk altijd aan om met een blocker te drukken, maar dit is uiteraard niet verplicht. Een blocker zorgt ervoor dat de kleuren van het textiel niet door de kleuren van de drukinkt heen kan komen. Gebruik je dit niet bestaat de kans dat de kleur van het artwork grauwig gaat ogen of zelfs blauw of roze uitslaat. (afhankelijk van de kleur van het textiel dus) Twijfel je nog welk textiel je wilt laten bedrukken? Ga dan voor de zekerheid voor transfers met een blocker. Deze kun je dan altijd overal op plaatsen en hierbij ben je zeker van het mooiste resultaat.

Zien?

Zie hieronder een kort filmpje van onze dagelijkse handelingen:

Neem contact met ons op

Bewijs dat u geen robot bent
Error 404
  • Rico Verhoeven
  • Monique Smit
  • Koninklijke Nederlandse Munt
  • 3J'S
  • Bart Natuursteen
  • Kenz Figee
  • Heineken / KLM
  • Zaan de Wandel
  • Nivea
  • Aafjes Interieurs