Productfilter

Merk
Kleur


Prijs

t/m

Werk Fleece

Wij hebben diverse fleecetruien in onze collectie. Fleece met een 1/4 rits en ook met een volledige rits. Sommige merken zijn zelfs wind en waterdicht. De meest verkochte merken zijn fleecetuien van Tricorp, fleecetruien van Blaklader, fleecetruien van Dassy workwear, fleetruien van Helly Hansen en diversen andere merken. Het mooiste is om een fleecetrui te borduren of om er een badge/embleem op te zetten. Neemt u gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Weergave:TegelsLijst

Onmisbaar bij werkkleding

Het drie-lagen-systeem is haast onmisbaar voor iedereen die veel buiten werkt. Met deze combinatie van kleding bescherm je jezelf optimaal tegen weer en wind, zonder klam en zweterig te worden of aan bewegingsvrijheid in te leveren. Maar hoe gebruik je het drie-lagen-systeem? En waar moet je verder nog aan denken? We leggen het je graag uit.
Bij het drie-lagen-systeem draait het om drie verschillende lagen kleding, elk met zijn eigen functie. Het gaat hier uitsluitend om kleding voor het bovenlijf. Drie lagen zijn voor het onderlichaam al snel te zweterig en beperken je bewegingsvrijheid. Ook je hoofd en handen worden niet meegenomen in het drie-lagen-systeem.

Laag 1: De basis laag

De eerste laag zit direct op je huid. Deze laag mag best een beetje strak zitten, want als het te los zit of er nog extra ondergoed onder zit, kan deze laag niet goed functioneren. De primaire functie van de basis laag is namelijk lichaamsvocht opnemen en afvoeren, zodat jij geen warmte verliest en droog blijft. Zowel in de zomer als winter zijn deze ondershirts onmisbaar.

Laag 2: Isolatielaag

De tweede laag dient als isolatie en houdt je lichaam op de juiste temperatuur voor maximaal comfort. Deze laag houdt warme lucht vast, maar moet wel kunnen ademen om transpiratievocht goed door te geven naar buiten. Deze laag pas je wel aan aan je werkzaamheden en de weersomstandigheden. Je kunt bijvoorbeeld t-shirts, vesten of sweaters voor deze laag gebruiken. Polyester, dons, wol en fleece zijn populaire materialen voor deze laag.

Laag 3: Water- en winddichte laag

De buitenste laag beschermt je tegen de elementen van de natuur: regen, sneeuw en wind. Maar een goede werkjas ventileert ook, anders kunnen de onderste twee lagen immers hun werk niet doen. Er mag dus geen vocht naar binnen komen, maar wél naar buiten. Een goede werkjas voldoet hieraan.

Moderne oplossingen

Het idee van het drie-lagen-systeem bestaat al een tijdje en inmiddels zijn er ook wel wat variaties op bedacht. Zo zitten softshell jassen een beetje tussen laag 2 en 3 in. Als je geen erge kou moet trotseren, kan zo’n softshell jas al genoeg zijn. Een bodywarmer geeft door het mouwloze ontwerp meer bewegingsvrijheid (maar beschermt je armen dan weer niet tegen regen en sneeuw), terwijl een parka juist nog beter tegen extreme weersomstandigheden kan. Van alle werkkleding bestaan ook hoge zichtbaarheidsvarianten, onmisbaar in bijvoorbeeld de wegenbouw.

Wij verkopen fleece truien van o.a. Blaklader, Tricorp, Helly Hansen en Santino maar uiteraard zijn er nog legio aan mogelijkheden.

Neemt u gerust contact met ons verkoopteam op voor een passend advies.