Kleur
Prijs

t/m

MerkWerkschoenen & laarzen

Naast werkkleding verkopen wij ook werkschoenen en werklaarzen. Onder aan deze pagina staan de normeringen even toegelicht. In ons assortiment hebben wij goede en stevige werkschoenen of ook wel safety shoes genoemd die essentieel zijn tijdens het werken in bijvoorbeeld de bouw of in een magazijn. Met de juiste schoen krijg je geen last van je voeten en bescherm je jezelf tegen verwondingen. Wij verkopen o.a. werkschoenen van de merken : Blaklader, Dassy workwear, werkschoenen Helly Hansen en nog vele andere merken. Staat het merk dat u zoekt niet op de website neem dan evengoed even contact met ons op want die kunnen we waarschijnlijk ook gewoon leveren.

WAT BETEKENT EN ISO 20345:2011?

De wet voor werkschoenen verklaart het volgende: EN ISO 20345:2011 specificeert de basis- en aanvullende vereisten voor werkschoenen. Alle producten moeten voldoen aan de minimale veiligheidsnormen van de Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO). Dit is de huidige standaard voor werkschoenen in heel Europa (EN) en werd in 2011 nog strikter. Alle werkschoenen moeten nu teenbescherming hebben die bestand is tegen een impact van 200 joule. Dit houdt de hoeveelheid energie in die het teengebied aan kan voordat er een breuk ontstaat.

WERKSCHOENEN BESCHERMINGSNIVEAUS

Om het beschermingsniveau van werkschoenen te meten, is er een duidelijk systeem in het leven geroepen, gebaseerd op de hieronder vermelde afkortingen. U heeft dan ook vast weleens gehoord van de welbekende term "S3-veiligheidslaarzen". Deze basisveiligheidsnorm voor werkschoenen zorgt voor teenbescherming die bestand is tegen een impact van 200 joule. De werkschoenen kunnen ook extra veiligheidsfuncties hebben die via andere symbolen worden aangetoond. Staat er bijvoorbeeld SB-P vermeld dan betekent dit, dat het veiligheidsschoeisel ook extra weerstand aan kan die ontstaat in de tussenzool.
S1 Normering
Bovenop de basis van teenbescherming zorgt S1 ervoor dat het schoeisel anti-statische bescherming heeft, bestand is tegen stookolie en voorzien is van een energie-absorberende hak. Eveneens kunnen andere symbolen worden toegevoegd, zoals S1-P zoals hierboven aangegeven.
S2 Normering
S2 heeft dezelfde bescherming als S1, plus de extra bescherming tegen het binnendringen van water en absorptie van het bovendeel.
S3 Normering
S3 veiligheidsschoeisel bevat alle niveaus van bescherming als S2 alsmede bestendigheid van de tussenzool.